Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indyjskiej

Kapusta po Pendżabsku

SKŁADNIKI:

2 łyżeczki mielonego kuminu,

łyżeczka mielonej kolendry,

500g kapusty, dość drobno posiekanej,

łyżeczka soli,

1/2 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu,

ząbek czosnku, posiekany,

2,5 cm kawałek imbiru, drobno posiekanego,

2 zielone chili, wypestkowane i posiekane,

4 łyżki oleju,

łyżeczka ziaren kuminu,

1/2 cebuli, z grubsza posiekanej,

łyżeczka kurkumy,

1/4 łyżeczki chili w proszku,

łyżka masła.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Smażymy cebule, chili, czosnek i imbir. Smażymy do momentu aż  cebula zmięknie.

2. Następnie dodajemy kumin w ziarnach, kurkumę, smażymy minutę.

3. Dodajemy kapustę i mieszamy dokładnie, aby przyprawy ją oblepiły.

4. Przyprawiamy resztą przypraw, podlewamy 2 łyżkami wody, przykrywamy i dusimy około 10 minut, czasami mieszając.

5. Gdy kapusta będzie miękka, dodajemy masło i doprawiamy solą. Smacznego! :)

Kapusta po Pendżabsku

Kapusta po Pendżabsku
Przepis od PodróżeKulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;