Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indyjskiej

Kokosowa Fasolka Szparagowa

SKŁADNIKI:

2 łyżki orzechów nerkowca, posiekanych,

4 suszone papryczki chilli, posiekane,

700g fasoli szparagowej, pokrojonej na kawałki,

2 łyżki oleju,

łyżeczka czarnej gorczycy,

pół szklanki wiórków kokosowych,

sól, do smaku.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Fasolkę szparagową zalewamy wrzątkiem i gotujemy. Fasolka powinna pozostać jędrna.

2. Ugotowaną fasolkę spłukujemy lodowatą wodą, żeby zachowała kolor.

3. Rozgrzewamy olej, dodajemy gorczycę. Gdy gdy gorczyca zacznie pękać dodajemy chilli i orzechy nerkowca.

4. Gdy nerkowce się przyrumienią, przykrywamy i gotujemy 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszamy.

5. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i solimy do smaku. Smażymy do momentu aż wiórki lekko się zarumienią. Podajemy z przygotowaną fasolką. Smacznego :)

Kokosowa Fasolka Szparagowa

Kokosowa Fasolka Szparagowa
Przepis ze strony : Podróże kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;