SKŁADNIKI:
2 łyżki orzechów nerkowca, posiekanych,
4 suszone papryczki chilli, posiekane,
700g fasoli szparagowej, pokrojonej na kawałki,
2 łyżki oleju,
łyżeczka czarnej gorczycy,
pół szklanki wiórków kokosowych,
sól, do smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Fasolkę szparagową zalewamy wrzątkiem i gotujemy. Fasolka powinna pozostać jędrna.
2. Ugotowaną fasolkę spłukujemy lodowatą wodą, żeby zachowała kolor.
3. Rozgrzewamy olej, dodajemy gorczycę. Gdy gdy gorczyca zacznie pękać dodajemy chilli i orzechy nerkowca.
4. Gdy nerkowce się przyrumienią, przykrywamy i gotujemy 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszamy.
5. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i solimy do smaku. Smażymy do momentu aż wiórki lekko się zarumienią. Podajemy z przygotowaną fasolką. Smacznego :)
Kokosowa Fasolka Szparagowa
Przepis ze strony : Podróże kulinarne