Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Wieprzowina z Tofu i Szpinakiem

SKŁADNIKI:

schab bez kości,

tofu,

imbir,

szpinak,

sos sojowy,

sos ostrygowy,

ocet ryżowy,

tahimi,

mąka kukurydziana,

szczypiorek,

olej arachidowy,

płatki chili,

bulion.

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ciękie  kotlety schabowe kroimy w paski. Kroimy w imbir w słupki,  tofu w kostkę.

2. W patelni wok rozgrzewamy olej arachidowy. Wrzucamy słupki imbiru. Smażymy stale mieszając około minuty. Następnie dodajemy pokrojony schab, chwilę smażymy.
Po czym wlewamy sos sojowy i ostrygowy. Dla lekkiej ostrości wrzucamy pokrojoną paprykę chili bez pestek.

3. Pod koniec smażenia wrzucamy kostki tofu. Mieszamy bardzo delikatnie. Dodajemy listki szpinaku i pasty sezamowej tahimi. Wlewamy pół szklanki bulionu. Chwilę smażymy i mieszamy. Na koniec zagęszczamy rozpuszczoną w wodzie mąką. Mieszamy około 30 sekund. Gotowe! Smacznego :)

 Przepis Video :



Wieprzowina z Tofu i Szpinakiem

Wieprzowina z Tofu i Szpinakiem
Przepis ze strony KulinarnaTV

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;