SKŁADNIKI:
schab bez kości,
tofu,
imbir,
szpinak,
sos sojowy,
sos ostrygowy,
ocet ryżowy,
tahimi,
mąka kukurydziana,
szczypiorek,
olej arachidowy,
płatki chili,
bulion.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ciękie kotlety schabowe kroimy w paski. Kroimy w imbir w słupki, tofu w kostkę.
2. W patelni wok rozgrzewamy olej arachidowy. Wrzucamy słupki imbiru. Smażymy stale mieszając około minuty. Następnie dodajemy pokrojony schab, chwilę smażymy. Po czym wlewamy sos sojowy i ostrygowy. Dla lekkiej ostrości wrzucamy pokrojoną paprykę chili bez pestek.
3. Pod koniec smażenia wrzucamy kostki tofu. Mieszamy bardzo delikatnie. Dodajemy listki szpinaku i pasty sezamowej tahimi. Wlewamy pół szklanki bulionu. Chwilę smażymy i mieszamy. Na koniec zagęszczamy rozpuszczoną w wodzie mąką. Mieszamy około 30 sekund. Gotowe! Smacznego :)
Przepis Video :
Wieprzowina z Tofu i Szpinakiem
Przepis ze strony KulinarnaTV