Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Fasolka Szparagowa z Sosem Sezamowym

SKŁADNIKI:

400g ugotowanej fasolki szparagowej,

6 łyżek prażonego sezamu,

pół ząbka czosnku, zmiażdżonego,

2 łyżki mirin,

1 łyżka shoyu (japoński sos sojowy).

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Sezam rozgniatamy w moździerzu na jednolitą masę.

2. Dodajemy czosnek, mirin i sos sojowy. Dokładnie mieszamy.

3. Ucieramy wszystkie składniki, aż dokładnie się połączą. Fasolkę polewamy sosem. Gotowe!

Fasolka Szparagowa z Sosem Sezamowym

Fasolka Szparagowa z Sosem Sezamowym
Przepis z bloga PodróżeKulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;