Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Japońskie Mięsne Rolki

SKŁADNIKI:

300g mięsa wieprzowego, pokrojonego w cienkie plastry

1 marchewka, pokrojona w cienkie słupki

1 papryka, pokrojona w cienkie słupki

1 seler, pokrojony w cienkie słupki

2 łyżki jasnego sosu sojowego

4 łyżki oleju roślinnego

2 1/2 półwytrawnego sherry (opcjonalnie czerwone wino)

mąka pszenna do posypania mięsa

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na plastry mięsa wieprzowego, układamy marchewkę pokrojoną w słupki, seler pokrojony w słupki oraz czerwoną paprykę, również pokrojoną w słupki. Po czym, całość zwijamy w rolkę. Gotową rolkę oprószamy mąką pszenną. Czynność tą powtarzamy z pozostałym mięsem i farszem.

2.
W płaskiej patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju roślinnego, na którym smażymy mięsne rolki (
łączeniem do dołu). Co jakiś czas mięsne rolki obracamy, i smażymy do momentu, kiedy nabiorą złotego koloru.

3.
Kiedy rolki  będą usmażone, przekładamy je na talerz. Patelnie czyścimy z tłuszczu. Na tej samej patelni układamy roki, które zalewamy 2 łyżkami jasnego sosu sojowego oraz 2 1/2 łyżkami półwytrawnego sherry. Całość dusimy pod przykryciem, aż do wyparowania płynu. Po kilku minutach mięsne rolki po japońsku są gotowe do podania.
 


Przepis Video :

 

Japońskie Mięsne Rolki

japońskie Mięsne Rolki

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;