Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Kappa Maki Sushi

SKŁADNIKI :

2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi

1 zielony ogórek, obrany i pokrojony w paski

sos sojowy

imbir marynowany

pasta wasabi

3 arkusze - wodorosty nori

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na połowę arkusza nori, obróconego chropowatą stroną do góry, nakładamy równomiernie ryż do sushi. Po przeciwległej stronie zostawiamy wolne około 2 cm, aby można było skleić roladę.

2.
Przez środek rozprowadzamy cienką linię pasty wasabi. Następnie wzdłuż niej układamy paski ogórka.

3.
Całość zawijamy na 2 razy, przytrzymując nadzienie, aby nie wyleciało. Otrzymaną roladę kroimy na 6 części. Czynność powtarzamy z resztą składników.

Przepis Video :


Kappa Maki Sushi

Kappa Maki Sushi

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;