Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Krewetki, Surimi i Warzywa w Tempurze

SKŁADNIKI:

1 główka sałaty

1 pomidor

1 marchewka

1 szalotka

2 duże pieczarki

2 jajka do panierowania panierka panko lub bułka tarta do panierowania

250g krewetek

250g surimi

150g mąki tempura

szklanka gazowanej zimnej wody

olej arachidowy do smażenia na głębokim tłuszczu

SOS CURRY:

3 plastry ananasa

1/2 łyżeczki przyprawy curry

2 łyżki gęstego jogurtu

1 łyżka majonezu

sok z jednej limonki

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Zaczynamy od przygotowania sosu curry. Ananas, jogurt, majonez, sok z limonki oraz przyprawy wrzucamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na jednolitą masę.

2. Sałatę, pomidor oraz szalotkę myjemy, osuszamy i układamy estetycznie na talerzu.

3. Pieczarki myjemy, osuszamy, obtaczamy w jajku. Panierujemy i smażymy na oleju arachidowym.

4. Mąkę tempurę mieszamy z zimną gazowaną wodą, aby powstała konsystencja gęstego ciasta.

5. Krewetki, surimi oraz marchewkę obtaczamy w tempurze. Smażymy na głębokim oleju arachidowym do momentu, aż ciasto się zarumieni. Wyciągamy i odsączamy z oleju na ręczniku papierowym. 6. Wszystkie usmażone składniki układamy na wcześniej przygotowanych warzywach i polewamy sosem curry. Smacznego ! :)

 Krewetki, Surimi i Warzywa w Tempurze

Krewetki, Surimi i Warzywa w Tempurze

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl