Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Maki Sushi

SKŁADNIKI :

2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi

zielony ogórek, obrany i pokrojony w paski

marchew, ugotowana i pokrojona w paski

łosoś wędzony, pokrojony w cienkie paski

paluszki krabowe, pokrojone w ćwiartki wzdłuż

sos sojowy

imbir marynowany

pasta wasabi

2 arkusze - wodorosty nori

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1.
Na macie bambusowej układamy arkusz nori, chropowatą stroną do góry. Równomiernie układamy na nim wcześniej ugotowany ryż do sushi, tak aby na końcu po przeciwległej stronie zostały wolne około 3 cm.

2.
Na tak ułożonym ryżu rozprowadzamy odrobinę pasty wasabi, układamy paluszki krabowe, marchewkę, zielonego ogórka oraz wędzonego łososia.

3.
Całość dokładnie zawijamy, po czym ściskamy. Tak zwiniętą roladę, kroimy na połowę, po czym, każdą z połówek na cztery krążki. Czynność tą powtarzamy do wyczerpania przygotowanych produktów.

4.
Przygotowane sushi podajemy z pasta wasabi, japońskim sosem sojowym oraz marynowanym imbirem.

Przepis Video :


Maki Sushi

Maki Sushi

Komentarze   

 
+1 #1 Tyree 2014-09-04 07:56
I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people could connect
with it better. Youve got an awful lot of text for only having
1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?


Take a look at my website - coffee green: http://verde-caffe.it/caffe-verde.html
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;