SKŁADNIKI :
2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi
zielony ogórek, obrany i pokrojony w paski
marchew, ugotowana i pokrojona w paski
łosoś wędzony, pokrojony w cienkie paski
paluszki krabowe, pokrojone w ćwiartki wzdłuż
sos sojowy
imbir marynowany
pasta wasabi
2 arkusze - wodorosty nori
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Na macie bambusowej układamy arkusz nori, chropowatą stroną do góry. Równomiernie układamy na nim wcześniej ugotowany ryż do sushi, tak aby na końcu po przeciwległej stronie zostały wolne około 3 cm.
2. Na tak ułożonym ryżu rozprowadzamy odrobinę pasty wasabi, układamy paluszki krabowe, marchewkę, zielonego ogórka oraz wędzonego łososia.
3. Całość dokładnie zawijamy, po czym ściskamy. Tak zwiniętą roladę, kroimy na połowę, po czym, każdą z połówek na cztery krążki. Czynność tą powtarzamy do wyczerpania przygotowanych produktów.
4. Przygotowane sushi podajemy z pasta wasabi, japońskim sosem sojowym oraz marynowanym imbirem.
Przepis Video :
Maki Sushi
Komentarze
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people could connect
with it better. Youve got an awful lot of text for only having
1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?
Take a look at my website - coffee green: http://verde-caffe.it/caffe-verde.html
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.