Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Nigiri Sushi z Halibutem

SKŁADNIKI:

200g ryżu do sushi,

halibut,

pasta wasabi,

imbir,

wino mirin (opcjonalnie),

3 łyżki octu ryżowego,

łyżka cukru,

łyżeczka soli,

woda.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA:

1. Halibuta kroimy w cienkie plastry.

2. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

3. Ugotowany ryż do sushi formujemy w dłoni (kształt owala), smarujemy niewielką ilością wasabi i nakładamy halibuta. Nigiri można przewiązać cienkim szczypiorkiem. Podajemy z pozostałymi składnikami. Smacznego! :)

Przepis Video :


 Nigiri Sushi z Halibutem

Nigiri Sushi z Halibutem

Komentarze   

 
0 #1 nowak 2017-06-14 11:45
:D Bardzo dobre smaczne danie.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl