Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Nigiri Sushi z Łososiem

SKŁADNIKI:

200g ryżu do sushi,

filet z łososia,

pasta wasabi,

imbir marynowany,

wino mirin,

3 łyżki octu ryżowego,

łyżka cukru,

łyżeczka soli,

woda.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA:

1. Łososia najpierw dokładnie oczyszczamy z ości, błonek, tłuszczu i skóry. Następnie kroimy w plastry o grubości od 3 mn do 5 mn, po czym łososia możemy zamarynować w sosie sojowym oraz mirin.

2. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

3. Ugotowany ryż do sushi formujemy w dłoni (kształt owal), smarujemy niewielką ilością wasabi i nakładamy łososia. Nigiri z łososiem przewiązujemy paskiem nori. Podajemy z pozostałymi składnikami. Smacznego! :)

Przepis Video :


 Nigiri Sushi z Łososiem

Nigiri Sushi z Łososiem

Komentarze   

 
0 #1 NIKLAS 2017-06-14 11:40
;-) Lubię taką kuchnię bardzo mi ona smakuje ,moja rodzina uwielbia takie jedzenie.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;