Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Nigiri z Tuńczykiem

SKŁADNIKI:

tuńczyk,

kilka płatków alg nori,

pasta wasabi,

sos sojowy,

3 łyżku octu ryżowego,

200-300g ryżu do sushi,

1 łyżeczka soli,

1 łyżka cukru,

woda,

imbir marynowany.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Tuńczyka kroimy na plastry w grubości do 0.5cm.

2. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

3. Następnie z ryżu formujemy niewielkie owale, nakładamy pastę wasabi i dociskamy plasterek tuńczyka. Nigiri możemy przewiązać cienkim paskiem alg nori.

4. Podajemy klasycznie, z resztą składników. Smacznego! :)

 Przepis Video :


 Nigiri z Tuńczykiem

Nigiri z Tuńczykiem

Komentarze   

 
0 #1 galik 2017-06-14 11:35
Fajny ten przepis wart spróbowania ,dzisiaj się za to zabieram.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;