Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Nori Wraps

SKŁADNIKI :

SOS :

150g orzechów nerkowca (bez soli), najlepiej surowe,

175ml świeżo wyciskanego soku z pomarańczy,

2 łyżki sosu sojowego tamari (lub sos sojowy).

WRAPY :

5 płatów nori,

2 marchewki,

1 średniej wielkości burak,

1/4 głowy kapusty czerwonej lub białej,

1,5 szklanki kiełków lucerny,

2 awokado (bez skórki i pestki),

sól,

ziarna czarnego sezamu (opcjonalnie).

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Miksujemy orzechy nerkowca razem z sokiem pomarańczowym i sosem tamari. Sos powinien mieć konsystencje kremu. Sos nie powinien być zbyt wodnisty.

2. Ścieramy na tarce, w "zapałki'' marchewkę, buraki i kapustę. Awokado kroimy na pół, wybieramy miąższ łyżeczką i rozgniatamy. Jeśli awokado jest twardsze, kroimy w cienkie paski.

3. Nakładamy na liściu nori rozkładamy cienkie warstwy marchewki, buraków, kapusty i kiełków lucerny. Następnie nakładamy na środku awokado i polewamy sosem. Doprawiamy solą i czarnym sezamem (opcjonalnie).

4. Następnie zawijamy w rulon. Nori zwijamy najlepiej przed podaniem, ponieważ szybko miękną od soku z warzyw. Smacznego :)

Nori Wraps

Nori Wraps
Przepis z bloga: Readeat

Komentarze   

 
0 #1 darek 2017-06-14 11:58
8) Na obrazku wygląda wspaniale ciekawe czy też tak smakuje.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;