Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Pieczone Polędwiczki

SKŁADNIKI :

600 g polędwiczek wieprzowych

3 ząbki czosnku

1 łyżka mielonego imbiru

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka wina ryżowego (opcjonalnie półwytrawne sherry)

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżka cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W średniej misce dokładnie mieszamy 1 łyżkę startego imbiru, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 1 łyżkę wina ryżowego (opcjonalnie półwytrawne sherry), 1 łyżkę sosu rybnego, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę oleju sezamowego, 1 łyżkę cukru trzcinowego oraz 1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków.

2.
Przygotowaną marynatą smarujemy 400 gram polędwiczek wieprzowych. Polędwiczki w marynacie odstawiamy do lodówki na około 6 godzin, co jakiś czas obracając.

3.
Po zamarynowaniu mięsa, do głębokiej blaszki nalewamy wodę. Polędwiczki układamy na kratce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 220 stopni. Mięso pieczemy około 20 minut. Po upływie tego czasu, polędwiczki obracamy, smarujemy marynatą, temperaturę piekarnika zmniejszamy do 180 stopni i pieczemy kolejne 25 minut.

4.
Po wyjęciu z piekarnika polędwiczki kroimy w plastry. Soczyste polędwiczki są gotowe do podania. Smacznego ! :)

Przepis Video :


Pieczone Polędwiczki

Pieczone Polędwiczki

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;