SKŁADNIKI :
150 g mąka tempura
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki ostrej papryki
400 g polędwicy wieprzowej
1 łyżka grzybowego sosu sojowego
1 łyżka sosu barbecue bulgogi
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Polędwicę wieprzową kroimy na nieduże kawałki. Mięso w misce polewamy sosem barbecue oraz 1 łyżką grzybowego sosu sojowego. Całość dokładnie mieszamy. Tak zamarynowane mięso odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
2. Do 150 gram mąki tempury dodajemy 1/2 łyżeczki ostrej papryki oraz stopniowo dolewamy wodę wyrabiając, tak aby powstała masa była trochę gęściejsza niż ciasto naleśnikowe.
3. Zamarynowane polędwiczki zanurzamy w cieście z tempury, smażymy na głębokim tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Polędwiczki muszą być chrupkie. Usmażone polędwiczki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i podajemy z sosem słodko-kwaśnym. Smacznego:)
Przepis Video :
Polędwiczki w Cieście Tempura
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.