Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Polędwiczki w Cieście Tempura

SKŁADNIKI :

150 g mąka tempura

1 szklanka wody

1/2 łyżeczki ostrej papryki

400 g polędwicy wieprzowej

1 łyżka grzybowego sosu sojowego

1 łyżka sosu barbecue bulgogi

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1.
Polędwicę wieprzową kroimy na nieduże kawałki. Mięso w misce polewamy sosem barbecue oraz 1 łyżką grzybowego sosu sojowego. Całość dokładnie mieszamy. Tak zamarynowane mięso odstawiamy na jakiś czas do lodówki.

2.
Do 150 gram mąki tempury dodajemy 1/2 łyżeczki ostrej papryki oraz stopniowo dolewamy wodę wyrabiając, tak aby powstała masa była trochę gęściejsza niż ciasto naleśnikowe.

3. Zamarynowane polędwiczki zanurzamy w cieście z tempury, smażymy na głębokim tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Polędwiczki muszą być chrupkie. Usmażone polędwiczki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i podajemy z sosem słodko-kwaśnym. Smacznego:)

Przepis Video :


Polędwiczki w Cieście Tempura

Polędwiczki W Cieście Tempura

Komentarze   

 
0 #1 alina 2017-06-14 12:38
:-) Zrobiłam je na obiad,te polędwiczki są bardzo smaczne,polecam .
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;