Gościmy

Odwiedza nas 65 gości oraz 0 użytkowników.

Statystyki

Użytkowników:
16
Artykułów:
745
Odsłon artykułów:
1959653

Przepisy Kuchni Japońskiej

Czy Wiesz Że Kuchnia Japońska...

zyskała swoją popularność dzięki spożywaniu surowych ryb? Obecnie kuchnia japońska znana jest na całym świecie, dzięki potrawie będącej wizytówką Japonii, czyli sushi. W kuchni japońskiej spożywa się ogromne ilości ryb oraz owoców morza. Jest tak, gdyż od zawsze Japonia miała ogromny dostęp do morza. Warunki pod uprawę są utrudnione, ze względu na ograniczoną ilość pól uprawnych i tereny górzyste. W latach 70-tych przeprowadzone badania udowodniły, że przeciętny Japończyk zjada rocznie około 30 kilogramów surowych ryb. Kolejnym pozytywnym aspektem kuchni japońskiej jest wygląd potraw, mają nie tylko smakować, ale również cieszyć wzrok.  Każda japońska potrawa podawana jest w specjalny wyselekcjonowany sposób. Ciekawą informacją jest to, iż Japończycy dopiero w XX wieku zaczęli jeść zwierzęce mięso. Obecnie najpopularniejszym mięsem oprócz ryb, jest wołowina. Europejscy dietetycy potwierdzili teorię, iż kuchnia japońska jest bardzo zdrowa i bogata w wartości odżywcze. Dla osób dbających o zdrowy tryb życia kuchnia japońska jest po prostu idealna !

Produkty Kuchni Japońskiej

Copyright © 2014. All Rights Reserved.