Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Sushi Maki z Tuńczykiem

SKŁADNIKI:

1 filet z tuńczyka,

1 awokado,

pasta wasabi,

kilka łyżeczek serka philadelphia,

kilka płatków alg nori,

2 łyżki sosu sojowego,

2 łyżki wina ryżowego,

300g ryżu do sushi,

3 łyżki octu ryżowego,

1 łyżka cukru,

1 łyżeczka soli.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Kroimy tuńczyka w podłużne paski o grubości 1cm. Awokado kroimy na pół, następnie w podłużne paski.

2. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

3. Na macie układamy połowę arkusza nori (matową częścią na górze) i warstwę ryżu.

4. Przez środek ryżu przeciągamy pasek wasabi. Następnie namaczamy paski łososia w sosie sojowym z mirin, po czym układamy razem z awokado. Dodajemy pasek serku philadelphia.

5. Całość delikatnie zwijamy i uciskamy. Gotowy rulon kroimy na 8 kawałków. Gotowe! Smacznego :)

 Przepis Video :


 Japońska potrawa

Sushi Maki z Tuńczykiem

Komentarze   

 
0 #1 bolok 2017-06-14 11:47
:-) 8) Jak mam impreze to szykuję właśnie coś takiego ,wszystkim to smakuje.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;