Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Sushi Uramaki z Kawiorem

SKŁADNIKI:

1 filet z łososia,

kilka łyżeczek kawioru,

1 ogórek,

pasta wasabi,

kilka płatków alg nori,

300g ryżu do sushi,

3 łyżki octu ryżowego,

1 łyżka cukru,

1 łyżeczka soli.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Łososia kroimy w paski o grubości 1cm. Ogórek kroimy w podłużne paski, usuwamy gniazda nasienne.

2. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

3. Na matę kładziemy folię spożywczą. Na nią układamy połowę arkusza nori (matową storną do góry), warstwę ryżu i kawioru. Obracamy przygotowany arkusz na drugą stronę (ryżem do dołu). Przez środek arkusza nori przeciągamy niewielki pasek wasabi. Następnie układamy wzdłuż paski łososia oraz ogórka.

4. Całość delikatnie zwijamy i uciskamy. Gotowy rulon kroimy na 2-2,5cm kawałki. Smacznego :)

Przepis Video :


 Sushi Uramaki z Kawiorem

Sushi Uramaki z Kawiorem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl