Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Sushi Uramaki z Tuńczykiem

SKŁADNIKI:

1 filet z tuńczyka,

kilka płatków alg nori,

1 awokado,

szczypta sezamu białego,

kilka łyżeczek serku philadelphia,

3-4 łyżki sosu sojowego,

300g ryżu do sushi,

3 łyżki octu ryżowego,

1 łyżka cukru,

1 łyżeczka soli.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Tuńczyka kroimy w podłużne paski o grubości ok. 1cm. Awokado kroimy na pół, następnie w podłużne paski.

2. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

3. Na matę nakładamy folię spożywczą. Na niej umieszczamy połowę arkusza nori (matową częścią na górze) i warstwę ryżu. Obracamy przygotowany arkusz na drugą stronę (ryżem do dołu). Przez środek arkusza nori przeciągamy niewielki pasek wasabi. Następnie namaczamy paski łososia w sosie sojowym i układamy razem z awokado. Dodajemy jeszcze pasek serku philadelphia.

4. Całość delikatnie zwijamy i uciskamy. Gotowy rulon obsypujemy ziarnami prażonego sezamu i kroimy na 8 kawałków. Smacznego :)

Przepis Video :


 Sushi Uramaki z Tuńczykiem

Sushi Uramaki z Tuńczykiem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;