Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Tekka Maki Sushi

SKŁADNIKI DO SUSHI:

2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi


200g tuńczyka wędzonego, pokrojonego w paski grubości 1 cm


sos sojowy


imbir marynowany

pasta wasabi

3 arkusze wodorostów do sushi

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na połowę arkusza nori, obróconego błyszczącą stroną do góry, nakładamy równomiernie ryż do sushi. Po przeciwległej stronie zostawiamy wolne 2 cm, aby rolka mogła się skleić.

2.
Przez środek rozprowadzamy cienką linię pasty wasabi. Następnie wzdłuż niej układamy tuńczyka.

3.
Całość zawijamy na 2 razy, przytrzymując nadzienie, aby nie wyleciało. Otrzymaną roladę kroimy na 6 części. Czynność powtarzamy z resztą składników.


Przepis Video :


Tekka Maki Sushi

Tekka Maki Sushi

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl