Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Warzywa w Tempurze Po Japońsku

SKŁADNIKI:

2 marchewki, pokrojone w paski

1 cukinia, obrana i pokrojona w plastry

1 brokuł, pokrojony w różyczki

1 łyżeczka pasty wasabi

1 czerwona cebula, pokrojona w prążki

1 czerwona papryka, pokrojona w paski

1 ząbek czosnku, zmiażdżony

1/4 łyżeczki przyprawy curry

150 ml majonezu

250g mąki tempury

olej roślinny do głębokiego smażenia

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na początku w średniej misce mieszamy 150 ml majonezu, 1 łyżeczkę pasty wasabi, 1/4 łyżeczki przyprawy curry oraz 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Tak przygotowany dip odstawiamy do lodówki.

2.
Następnie 250 gram mąki tempury mieszamy wraz ze szklanką (250ml) zimnej wody. Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.

3.
W woku rozgrzewamy olej roślinny do głębokiego smażenia, po czym każdy kawałek z wcześniej przygotowanych warzyw zamaczamy w panierce z tempury. Następnie warzywa panierowane w tempurze smażymy partiami na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Usmażone warzywa wyciągamy na talerz i podajemy ze wcześniej przygotowanym dipem.


Przepis Video :


Warzywa w Tempurze Po Japońsku

Warzywa w Tempurze po Japońsku

Komentarze   

 
0 #1 mikos 2017-06-14 12:43
8) Tego właśnie szukałem,bardzo dobre to danie.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;