Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Zupa Miso z Halibutem

SKŁADNIKI:

halibut,

4 łyżki bulionu dashi w proszku,

1 czubata łyżka pasty miso,

1 marchewka,

1 papryczka chili,

garść kiełek fasoli,

2 łyżki sosu sojowego,

2 łyżki sosu rybnego,

1 łyżka wina mirin,

sok z limonki,

świeża kolendra.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Marchewkę kroimy w ukośne plastry, papryczkę chili kroimy w plasterki.

2. Do garnka z wrzącą wodą wsypujemy bulion dashi. Dokładnie mieszamy i wrzucamy pokrojone warzywa.

3. Po 5 minutach gotowania dodajemy wino ryżowe mirin, sos sojowy oraz sos rybny.

4. Halibuta filetujemy, kroimy w paseczki razem ze skóra. Pokrojonego halibuta dorzucamy do zupy i gotujemy 3-4 minuty.

5. Na minute przed końcem gotowania dodajemy kiełki mung i łyżkę pasty miso.

6. Gotową zupę skrapiamy sokiem z limonki i dekorujemy listkami świeżej kolendry. Smacznego!

Przepis Video :


 Zupa Miso z Halibutem

Zupa Miso z Halibutem

Komentarze   

 
0 #1 olgierd 2017-06-14 11:16
:-* Bardzo smakowała mi ta zupa ,bardzo lubie azjatycką kuchnię.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;