Zupa miso z soją o bardzo zaskakującym smaku, przepis Pani M. Gessler wykonany przez Panią Teresę z blogu „Podróże Kulinarne”. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu japońska zupa.
SKŁADNIKI :
1 płaska łyżka pasty miso
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka prażonych nasion sezamu
1/2 świeżego ogórka bez pestek pokrojonego w paski
1 pierś kurczaka pokrojona w mniejsze plastry
1/2 szklanki ugotowanej soi
1 litr wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Pastę miso, sos sojowy oraz wodę doprowadzamy do wrzenia w średnik garnku.
2. Dodajemy surowego kurczaka i gotujemy przez 5 minut, mieszając.
3. Gotową zupę przelewamy do miseczek, dodajemy ogórek i posypujemy sezamem.
Zupa Miso z Soją
Przepis z bloga: Podróże Kulinarne
Komentarze
Kupę białka i zero tłuszczu...
Surowy ogórek z gotowaną piersią kurzą w rosole.... ciekawe połączenie, ale jak dla mnie za mało wyraziste i w ogóle nieostre..... wolę tajskie zupki:):):) Ale przyrządza się błyskawicznie .... nie licząc gotowania soi:):):)
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.