Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Koreańskiej

KimChi z Wieprzowiną i Makaronem

Kompozycja Pani Teresy na koreańskie danie jakim jest KimChi z wieprzowiną i makaronem. Ciekawym dodatkiem tego dania jest makaron sojowy, który znakomicie dopełnia smak orientalnej potrawy. Danie jest dobrze doprawione a cała kompozycja idealnie ze sobą współgra.

SKŁADNIKI :
  

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 łyżka mielonego czosnku

900 g polędwiczki wieprzowej, oczyszczonej z błon i pokrojonej w 0,5 cm plastry

200 g makaronu sojowego

3 łyżki oleju roślinnego

sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

1 czerwona cebula, pokrojona na cienkie półplasterki

400 g kapusty kimchi

1 mała cukinia, pokrojona cienkie plastry

225 ml bulionu drobiowego

1/2 łyżeczki gochugaru (koreańskiej papryczki chilli), lub innej łagodnej chilli w płatkach do posypania

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
 
 

1. W misce mieszamy 2 łyżki jasnego sosu sojowego wraz z 1 łyżką mielonego czosnku. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i marynować w lodówce przez około 30 minut. W miedzy czasie przygotować makaron sojowy (ugotować aż będzie miękki i odcedzić).

2. W woku rozgrzewamy połowę oleju roślinnego, na którym smażymy zamarynowaną polędwicę przez około 6-8 minut. Mięso smażymy mieszając i doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu przekładamy na talerz.

3. W patelni wok rozgrzewamy pozostały olej roślinny. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy do miękkości (około 2 minuty). Po tym czasie dodajemy kapustę kimchi, pokrojoną w plastry cukinię, wlewamy bulion drobiowy, dodajemy wcześniej ugotowany makaron sojowy. Całość dobrze podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec gotowe danie przekładamy do miseczek i posypujemy papryką. Smacznego :)


KimChi z Wieprzowiną i Makaronem

KimChi Z Wieprzowiną I Makaronem
Przepis z bloga: Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl