Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Koreańskiej

Koreańska Zupa z KimChi

Jest to dość oryginalny przepis na "koreańską zupę z kimchi". Potrawa jest dość szybka do przygotowania a jej unikalny smak zachwyci nawet najwybredniejsze gusta. Pani Teresa nie przepada za kiszoną kapustą jednak tak koreańska wersja takiej zupy ewidentnie jej smakowała.

SKŁADNIKI :
  

4 suszone grzyby shiitake, wcześniej moczone i odcedzone

1 posiekany ząbek czosnku

3 łyżki oleju roślinnego

150 g tofu, pokrojone na 2 cm kostkę

200 g schabu, pokrojonego w kostkę

300 g kapusty z kimchi

1 łyżka koreańskiego chilli (gochugaru)

sól do smaku

2 dymki, drobno posiekane

750 ml warzywnego bulionu


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
 
 

1. Odcedzone grzyby shiitake kroimy w plastry. W woku rozgrzewamy 3 łyżki oleju roślinnego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy 1 posiekany ząbek czosnku oraz 200 gram pokrojonego schabu. Całość smażymy mieszając, aż mięso nabierze złoto brązowego koloru.

2. Do przysmażonego mięsa dodajemy kimchi oraz koreańską paprykę. Całość smażymy mieszając około 1 minutę.

3. Następnie do woka wlewamy 750 ml warzywnego wywaru i doprowadzamy do wrzenia. kiedy zupa zawsze dodajemy do niej pokrojone tofu, dymkę oraz grzyby shiitake. Całość przykrywamy i gotujemy przez około 15 minut, po czym nakładamy do miseczek. Koreańska zupa gotowa. Smacznego :)


Koreańska Zupa z KimChi

Koreańska Zupa Z KimChi
Przepis z bloga: Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl