Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Koreańskiej

Słodko Pikantna Wieprzowina

SKŁADNIKI:

300g mrożonego karczku wieprzowego, następnie pokrojonego w cienkie paski,

marchewka, pokrojona w cienkie kawałki,

czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski,

cebula, pokrojona w grubą kostkę,

grzyby mun, namoczone we wrzątku i pokrojone,

ananas z puszki, pokrojony na mniejsze kawałki,

koreańska marynata barbecue,

ugotowany ryż.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Mięso wieprzowe marynujemy w koreańskiej marynacie do wieprzowiny wraz z zalewą z ananasów. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

2. Rozgrzewamy patelnie wok, później olej. Dodajemy cebulę, smażymy na dużym ogniu. Po chwili dodajemy marchewkę, czerwoną paprykę i grzyby mun. Gdy warzywa będą miękkie, wykładamy je patelni.

3. Ponownie rozgrzewamy olej w patelni wok. Następnie wrzucamy karczek, od czasu do czasu mieszamy.

4. Gdy mięso będzie usmażone, dodajemy przygotowane wcześniej warzywa. Na koniec dodajemy ananasa z sokiem.

5. Gotowe danie podajemy z ryżem. Smacznego! :)

Przepis Video :


Słodko Pikantna Wieprzowina

Słodko Pikantna Wieprzowina po KoreańskuPrzepis od Dziki Chili

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;