SKŁADNIKI:
300g mrożonego karczku wieprzowego, następnie pokrojonego w cienkie paski,
marchewka, pokrojona w cienkie kawałki,
czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski,
cebula, pokrojona w grubą kostkę,
grzyby mun, namoczone we wrzątku i pokrojone,
ananas z puszki, pokrojony na mniejsze kawałki,
koreańska marynata barbecue,
ugotowany ryż.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso wieprzowe marynujemy w koreańskiej marynacie do wieprzowiny wraz z zalewą z ananasów. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
2. Rozgrzewamy patelnie wok, później olej. Dodajemy cebulę, smażymy na dużym ogniu. Po chwili dodajemy marchewkę, czerwoną paprykę i grzyby mun. Gdy warzywa będą miękkie, wykładamy je patelni.
3. Ponownie rozgrzewamy olej w patelni wok. Następnie wrzucamy karczek, od czasu do czasu mieszamy.
4. Gdy mięso będzie usmażone, dodajemy przygotowane wcześniej warzywa. Na koniec dodajemy ananasa z sokiem.
5. Gotowe danie podajemy z ryżem. Smacznego! :)
Przepis Video :
Słodko Pikantna Wieprzowina
Przepis od Dziki Chili