Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Tofu ze Smażoną Kapustą KimChi

Tofu jest cenionym dodatkiem kuchni orientalnej na całym świecie. W Korei produkuje się jedno z lepszych odmian tofu na naszym globie. Dlatego wspaniałym pomysłem jest połączyć tofu wraz ze smażoną kapustą kimchi. Potrawa smakuje wyśmienicie a dodatek kimchi dodaje jej pikanterii. Tofu ze smażoną kapustą kimChi może zostać przyrządzone dla wegetarian, nie dodając po prostu mięsa.

SKŁADNIKI :
  

90 g kapusty kimchi, pokrojonej na 2 cm kawałki

50 g schabu, bardzo cienkie plastry pokrojone na kawałki

1 łyżka oleju roślinnego

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżeczka cukru trzcinowego

1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu

1 łyżeczka oleju sezamowego

300 g tofu

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
  

1. W patelni wok  rozgrzewamy łyżkę oleju roślinnego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy 50 gram drobno pokrojonego schabu oraz 1 drobno posiekany ząbek czosnku. Wszystko smażymy do momentu kiedy mięso nabierze chrupkości i złoto brązowego koloru.

2. W momencie kiedy mięso się zarumieni dodajemy 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1 łyżeczkę wcześniej uprażonych ziaren sezamu oraz 1 łyżeczkę oleju roślinnego. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Do całości dodajemy kapustę kimchi i smażymy do momentu kiedy kimchi będzie gorące.

3. W między czasie kostkę tofu zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 4-5 minut. Ugotowane tofu kroimy na plastry, na które nakładamy wcześniej przysmażone kimchi z wieprzowiną. Tą koreańską potrawę serwujemy z ryżem. Smacznego :)


Tofu ze Smażoną Kapustą KimChi

Tofu Ze Smażoną Kapustą KimChi
Przepis z bloga: Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;