Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Ciasto z Owocami Longan

SKŁADNIKI:


Biszkopt:


Forma o średnicy 24 cm

6 jajek (białka oddzielone od żółtek)

120g cukru

120g mąki pszennej, przesianej

90g mąki ziemniaczanej, przesianej

10g proszku do pieczenia

Serek z owocami:

2 serki danio (280 g)

300g borówki amerykańskiej

230g owoców longan z puszki

1 truskawkowa galaretka

500 ml gorącej wody


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Przygotowanie biszkoptu:

1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia. Tak ubite białka bardzo delikatnie łączymy z żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni Celsjusza i pieczemy 35-45 minut. Formę z biszkoptem spuszczamy do góry dnem na papier do pieczenia. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Przygotowanie galaretki:

2.
Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Schłodzoną galaretkę wkładamy do lodówki i czekamy aż delikatnie stężeje.

Przygotowanie serka z owocami:

3. Biszkopt przekrojony na pół ponownie przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt smarujemy serkiem danio. Następnie układamy borówki oraz owoce longan przekrojone na pół. Całości zalewamy lekko stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki aż całkowicie stężeje. Smacznego ! :)

 Ciasto z Owocami Longan

Ciasto z Owocami Longan

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;