SKŁADNIKI :
1/2 kalafiora
250g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
400ml mleka kokosowego
2 łyżki czerwonej pasty curry
1/2 szklanki bulionu z warzyw
garść zielonej pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Na początku gotujemy kalafior al'dente w bulionie warzywnym.
2. Do ugotowanego kalafiora dodajemy czerwoną pastę curry, posiekaną papryczkę chili oraz zmiażdżony czosnek, całość gotujemy przez 5 minut.
3. Po chwili wlewamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak oraz natkę pietruszki. Całość gotujemy jeszcze przez około 3 minuty, po czym potrawa będzie gotowa do podania.
Curry z Kalafiora i Szpinaku
Przepis Konkursowy Pani Małgorzaty Ziółkowskiej
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.