Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Curry z Kalafiora i Szpinaku

SKŁADNIKI :   

1/2 kalafiora

250g świeżego szpinaku

2 ząbki czosnku

1 papryczka chili

400ml mleka kokosowego

2 łyżki czerwonej pasty curry

1/2 szklanki bulionu z warzyw

garść zielonej pietruszki


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
 
 

1. Na początku gotujemy kalafior al'dente w bulionie warzywnym.

2. Do ugotowanego kalafiora dodajemy czerwoną pastę curry, posiekaną papryczkę chili oraz zmiażdżony czosnek, całość gotujemy przez 5 minut.

3. Po chwili wlewamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak oraz natkę pietruszki. Całość gotujemy jeszcze przez około 3 minuty, po czym potrawa będzie gotowa do podania.
 


Curry z Kalafiora i Szpinaku

Curry z Kalafiora i Szpinaku
Przepis Konkursowy Pani Małgorzaty Ziółkowskiej 

Komentarze   

 
0 #6 sombrero 99 2017-06-16 12:49
:-) Przepis bajka,właśnie zrobiłem,smakuj e rewelacyjnie.te go właśnie szukałem.
 
 
0 #5 Wiesia 2014-01-13 20:42
z pastą kary należy uważać radze dać na początek 1 małą łyżeczkę a później regulować ja dałam 2 łyżki i było mega pikantne na ok 2 litry bulionu
 
 
0 #4 Guest 2013-07-27 22:10
Należy dodać 2 łyżki czerwonej pasty curry :)
 
 
0 #3 Guest 2013-07-27 07:53
Ile dodać tej pasty curry ?
 
 
0 #2 Guest 2012-12-01 11:40
Dziękujemy za bardzo cenną radę :) Pozdrawiamy Serdecznie !
 
 
0 #1 Guest 2012-10-30 19:26
aby wydobyć aromat właściwy pasty nalezy ja wpierw podsmazyc na lyzce oleju do tego dodac mleczko a dopiero potem reszte :)
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;