Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Curry z Wołowiną

SKŁADNIKI :

1 kg wołowiny na gulasz

700ml mleka kokosowego

700 ml wody

2 laski cynamonu

1/2 łyżeczki kardamonu

2 łyżki czerwonej pasty curry

2/3 szklanki orzeszków ziemnych

parę listków bazylii i chili

sos rybny


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Mięso kroimy w dużą kostkę, przekładamy do garnka, do którego wlewamy 2/3 mleczka kokosowego oraz wodę. Dodajemy 1/2 łyżeczki kardamonu oraz 2 laski cynamonu. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 1/2 godziny przykryte niezbyt szczelnie przykrywką.

2. Dodajemy 2 łyżki czerwonej pasty curry, resztę mleczka kokosowego oraz 2/3 szklanki orzeszków ziemnych. Gotujemy kolejne 10 minut cały czas mieszając.

3. Curry z wołowiną doprawiamy odrobiną sosu rybnego, dorzucamy świeże liście bazylii i możemy podawać.

4. Danie dekorujemy pokrojoną dymką oraz papryczkami chili.

Przepis Video:

Curry z Wołowiną

Curry z Wołowiną

Komentarze   

 
0 #1 igła 2017-06-16 10:53
8) Ale to smaczne danie ,zrobiłam dla całej rodzinki .
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl