Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Dynia z Fasolą w Mleku Kokosowym

SKŁADNIKI :

2 łyżki oleju roślinnego

1 duża cebula drobno posiekana

dynia (900g), pokrojona w kostkę

2 łyżeczki cukru palmowego bądź brązowego

400ml mleczka kokosowego

250ml bulionu warzywnego

2 szczypty chili w proszku

400g fasoli z puszki

liści limonki kaffir (lub starta skórka z limonki)

garść świeżej kolendry

ryż jaśminowy ugotowany i prażone orzechy nerkowca

1 łyżka sosu rybnego
lub soli do smaku

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Pokrojoną cebulę smażymy na złoto. Po czym dodajemy cukier oraz dynię. Smażymy do momentu aż nabierze gęstej formy.

2. Następnie wlewamy mleko kokosowe, bulion oraz przyprawiamy chilli. Smażymy do momentu, aż dynia będzie miekka.

3. Dodajemy fasolkę, liść limonki kaffir, następnie podgrzewamy. Doprawiamy sosem rybnym, kolendrą. Gotowe danie posypujemy prażonymi orzechami nerkowca.

Dynia z Fasolą w Mleku KokosowymDynia z Fasolą w Mleku Kokosowym

Komentarze   

 
0 #1 gronek 2017-06-16 10:35
8) Bardzo dobry przepis.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;