SKŁADNIKI :
500g kwiatów kalafiora
300g fasolki szparagowej, pociętej na krótsze kawałki
8 liści kapusty pekińskiej, pokrojonej na kwadraty 4 cm
4 młode cebulki, cienko pokrojone
1 łyżka jasnego sosu sojowego
1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
¼ szklanki wody (60 ml)
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka mielonej kurkumy
2 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki świeżej kolendry, grubo pokrojonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Do patelni wok wlewamy olej, dodajemy mieloną kurkumę, cebulę, oraz czosnek. Smażymy, aż cebula się przyrumieni. Całość przekładamy do osobnego naczynia.
2. Do średniej wielkości woka wlewamy wodę, wrzucamy kalafior i smażymy, aż będzie miękki. Następnie dodajemy kapustę i fasolkę, całość cały czas mieszamy i smażymy na małym ogniu.
3. Do mieszanki dodajemy wcześniej podsmażoną cebulkę, czosnek oraz kurkumę. Następnie dolewamy sosy sojowe oraz sok z limonki, dodajemy kolendrę. Całość mieszkamy, delikatnie smażąc na wolnym ogniu.
Przepis Video :
Kalafior z Fasolką Szparagową i Kapustą
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.