Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Kalafior z Fasolką Szparagową i Kapustą

SKŁADNIKI :

500g kwiatów kalafiora

300g fasolki szparagowej, pociętej na krótsze kawałki

8 liści kapusty pekińskiej, pokrojonej na kwadraty 4 cm

4 młode cebulki, cienko pokrojone

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego

¼ szklanki wody (60 ml)

2 zmiażdżone ząbki czosnku,

1 łyżka soku z limonki

1 łyżeczka mielonej kurkumy

2 łyżki oleju roślinnego

2 łyżki świeżej kolendry
, grubo pokrojonej

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Do patelni wok wlewamy olej, dodajemy mieloną kurkumę, cebulę, oraz czosnek. Smażymy, aż cebula się przyrumieni. Całość przekładamy do osobnego naczynia.

2.
Do średniej wielkości woka wlewamy wodę, wrzucamy kalafior i smażymy, aż będzie miękki. Następnie dodajemy kapustę i fasolkę, całość cały czas mieszamy i smażymy na małym ogniu.

3.
Do mieszanki dodajemy wcześniej podsmażoną cebulkę, czosnek oraz kurkumę. Następnie dolewamy sosy sojowe oraz sok z limonki, dodajemy kolendrę. Całość mieszkamy, delikatnie smażąc na wolnym ogniu.


Przepis Video :

 

Kalafior z Fasolką Szparagową i Kapustą

Kalafior Z Fasolką Szparagową I Kapustą

Komentarze   

 
0 #1 zi 2014-09-27 06:34
Wygląda super. Mam właśnie fasolkę kalafior i pozostałe sprawy a więc do dzieła ;)
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl