Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Krewetki Grillowane Po Tajsku

SKŁADNIKI:

sos do tajskiego barbecue 50g lobo

2 łyżki jasnego sosu sojowego

2 łyżki sosu ostrygowego

250g krewetek królweskich

200g ryżu brązowego

sól i pieprz

opcjonalnie olej arachidowy

pomidor lub kilka małych pomidorków koktajlowych

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Krewetki obieramy z pancerzy, po czym marynujemy w sosie do tajskiego barbecue, sosie sojowym oraz sosie ostrygowym przez około godzinę.

2. W międzyczasie przygotowujemy ryż brązowy według wskazówek producenta. W tym przypadku gotujemy w osolonej wodzie przez 35 minut, po czym odcedzamy.

3. Krewetki po zamarynowaniu grillujemy z każdej strony przez około 3-4 minuty. Jeżeli nie posiadamy patelni do grillowania, można je usmażyć na niewielkiej ilości oleju arachidowego również po 3-4 minuty z każdej strony.

4. Gotowe krewetki podajemy z ryżem i dekorujemy pokrojonymi w plasterki pomidorami lub małymi pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół. Danie doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Smacznego :)

Krewetki Grillowane Po Tajsku

Krewetki Grillowane Po Tajsku

Komentarze   

 
0 #1 urban 2017-06-16 06:31
:-) Wygląda wspaniale to danie,zabieram się aby takie dziś zrobić.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;