Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Krewetki w Czerwonym Curry

SKŁADNIKI :

225g krewetek

olej kokosowy

łyżeczka masła

łyżka czerwonej pasty curry

pół cebuli, pokrojonej w kostkę

4 łyżki pomidorów pelati

200ml mleczka kokosowego

limonka

łyżeczka startego imbiru

sól

pieprz

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Marynujemy krewetki w soli oraz pieprzu, odstawiamy.

2. Na woku rozgrzewamy olej kokosowy, smażymy krewetki do momentu, aż będą różowe, po czym sciągamy, aby później dodać do potrawy.

3. Rozgrzewamy woka, wrzucamy masło, czekamy, aż się rozpusci. Dodajemy czerwoną pastę curry oraz cebulę. Całosć smażymy przez chwilę.

4. Do całosci dodajemy pomidory pelati, doprowadzamy do zagotowania.

5. Dodajemy mleczko kokosowe, rozpuszczamy.

6. Następnie dodajemy starty imbir oraz wkrapiamy sok z limonki wedlug uznania.

7. Na końcu dodajemy wczescniej usmażone krewetki, podgrzewamy. Potrawa gotowa, smacznego !


Przepis Video :


Krewetki w Czerwonym Curry

Krewetki w Czerwonym Curry

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;