Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Krewetki w Tempurze

SKŁADNIKI:

kilka krewetek w pancerzach black tiger 16-20

proszek do pieczenia

kilka kostek lodu

1 papryka słodka

szczypta soli

olej do smażenia

pieczywo czosnkowe

sos czosnkowy

mąka

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Krewetką usuwamy pancerz, po czym delikatnie nacinamy je na grzebiecie i usuwamy jelito. Następnie nacinamy kilka razy krewetki na wewnętrznej stronie.

2. Przekładamy krewetki do miseczki i doprawiamy solą oraz papryką słodką. Dokładnie mieszamy.

3. Przygotowanie tempury. W miseczce mieszamy mąkę, wodę, kostki lodu, sól i proszek do pieczenia.

4. Krewetki namaczamy w przygotowanej tempurze. Następnie smażymy na większej ilości gorącego oleju do 3-4 minut. Podajemy z pieczywem czosnkowym i sosem. Smacznego :)

  Przepis Video :


 Krewetki w Tempurze

Krewetki w Tempurze

Komentarze   

 
0 #1 lolo99 2017-06-16 06:43
8) Bardzo ciekawy przepis,mi osobiście brdzo smakował.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;