Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Kurczak Miodowo - Cytrynowy

SKŁADNIKI:

2 udka z kurczaka

kawałek imbiru

2 łyżeczki miodu

szczypiorek

2 ząbki czosnku

sok z cytryny

1 papryczka chili

oliwa

sól, pieprz

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Czosnek kroimy na drobno, papryczki chili w plasterki. Wkładamy do miseczki czosnek oraz chili, dodajemy starty kawałek imbiru. Następnie do miseczki wyciskamy sok z połówki cytryny (bez pestek). Dodajemy miód, trochę soli i kilka łyżek oliwy z oliwek. Dokładnie mieszamy.

2. Można pokroić udka kurczaka na mniejsze części - pałki i podudzia.

3. Następnie marynujemy kawałki kurczaka w przygotowanym sosie. Namaczamy minimum 30 minut.

4. Po czym przekładamy kurczaka wraz z sosem do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku w temp. 200°C około 30 minut. Po tym czasie kurczak jest gotowy. Kurczaka posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem i serwujemy. Smacznego! :)

Przepis Video :


 Kurczak Miodowo - Cytrynowy

Kurczak Miodowo-Cytrynowy

Komentarze   

 
0 #1 natan 2017-06-16 09:26
:lol: Dziś szykuję to na obiad ,według przepisu musi być to bardzo smaczne.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;