Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Kurczak Satay

SKŁADNIKI :

pierś z kurczaka

1 łyżka pasty satay

1 łyżka przyprawy curry

2 łyżki sosu sojowego

sok z połowy cytryny

1 łyżeczka kurkumy

1/2 łyżeczki papryki słodkiej

sól

liście kolendry

200g makaronu ryżowego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Pierś kurczaka kroimy podłużne paseczki. Przekładamy do miseczki i doprawiamy sosem sojowym, kurkumą, papryką słodką, przyprawą curry oraz pastą satay. Po czym skrapiamy sokiem z cytryny oraz dokładnie mieszamy. Miseczkę szczelnie zawijamy folią i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

2. Następnie nabijamy mięso na patyczki do szaszłyków.

3. Szaszłyki smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z niewielką ilością oleju. Smażymy po 2 minuty z każdej strony. Makaron ryżowy soli, zalewamy wrzątkiem na około 3 minuty, po czym odcedzamy.

4. Kurczaka satay podajemy np. z makaronem ryżowym posypanego liśćmi kolendry. Smacznego! :)

Przepis Video :


 Kurczak Satay

Kurczak Satay

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;