Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Kurczak z Mlekiem Kokosowym Po Tajsku

SKŁADNIKI:

1 pierś z kurczaka

5cm kawałek trawy cytrynowej

200 ml mleka kokosowego

1 łyżka pasty curry

kilka arkuszy alg nori

sok z połowy limonki

1 papryczka chili

1 papryka czerwona

1 cebula

3 łyżeczki sosu worcester

2 łyżki sosu rybnego

kawałek świeżego imbiru

świeża kolendra

szczypta kurkumy

sól

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA:

1.
Cebulę kroimy w kostkę, chili i imbir w drobną kostkę, paprykę w paseczki. Trawę cytrynowa uderzamy aby wypuściła aromat.

2. Kurczaka kroimy w kostkę, po czym doprawiamy solą i kurkumą.

3. Na rozgrzany olej, w patelni wok wrzucamy cebulę, gdy zeszkli się dodajemy : paprykę, trawę cytrynową oraz imbir, mieszamy 2 minuty.

4. Następnie dodajemy kurczaka, mieszamy. Po chwili smażenia przyprawiamy sosem rybnym, sosem worchester i zieloną pastą curry. Dokładnie mieszamy.

5. Na koniec dodajemy mleko kokosowe, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze do 3 minut i dodajemy sok z limonki. Gotowe danie podajemy z ugotowanym ryżem i posypane liśćmi kolendry. Smacznego! :) 

Przepis Video :


 Kurczak z Mlekiem Kokosowym Po Tajsku

Kurczak z Mlekiem Kokosowym po Tajsku

Komentarze   

 
0 #6 langusta33 2017-06-16 09:24
Uwielbiam tego kurczaka.
 
 
0 #5 Maja 2016-03-23 15:21
PYYCHA! :lol:
 
 
+1 #4 Adam 2016-02-22 12:55
Kasia algi dodaje się do ..... Wpadnij to ci pokażę :lol:
 
 
0 #3 mońka 2016-02-14 14:30
zrobiłam na obiad walentynkowy.. było pyszne!
 
 
0 #2 Kasia 2016-02-02 12:49
Otóż to. Co z tymi algami ?
 
 
+4 #1 Edyta 2014-08-23 14:55
w składnikach są jeszcze algi nori co z nimi?
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;