Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Kurczak z Soczewicą i Mlekiem Kokosowym

SKŁADNIKI:

3-4 podudzia z kurczaka

1 czerwona papryka

1 czerwona cebula

2 papryczki chili

kawałek imbiru

1/2 szklanki soczewicy

1/2 szklanki bulionu drobiowego (150ml)

puszka mleka kokosowego

sok z cytryny

1 łyżka pasty curry

1/2 łyżeczki kurkumy

oliwa z oliwek

kmin

kolendra

sól i pieprz

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Odcinamy końcówki podudzia. Następnie doprawiamy mięso solą, utartą kolendrą i kminem; kurkumą, słodką papryką, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut.

2. Kroimy cebulę na półplasterki, którą przesmażamy na oliwie z oliwek, po czym dodajemy kawałki kurczaka. Obracamy co jakiś czas kawałki kurczaka. Wlewamy bulion, dodajemy pokrojoną papryczkę chili, czerwoną paprykę i starty imbir, smażymy i mieszamy.

3. Dodajemy pół szklanki soczewicy, mieszamy. Doprawiamy łyżką pasty curry i dusimy około 20 minut, aż soczewica zmięknie. Następnie dodajemy puszkę mleka kokosowego, mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minuty. Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


 Kurczak z Soczewicą i Mlekiem Kokosowym

Kurczak z Soczewicą i Mlekiem Kokosowym

Komentarze   

 
0 #1 arabella444 2017-06-16 09:45
:-| Ale są smaczne polecam to danie jest wprost rewelacyjne smakowało całej mojej rodzinie.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;