Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Lemoniada z Wodą Kokosową

SKŁADNIKI:

500 ml wody kokosowej

0,5 szt melona

0,5 szt mango

1 szt grejpfrutu czerwonego

1 szt limonki

3 łyżki miodu lub według uznania

20 g wiórków kokosowych

lód w kostkach


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Lód przekładamy do ręcznika kuchennego, zawijamy i uderzamy do momentu pokruszenia.

2. W pojemniku do miksowania umieszczamy rozkruszone kostki lodu, następnie dodajemy wodę kokosową.

3. Dodajemy pokrojony w dużą kostkę melon oraz mango, następnie wyciskany sok z grejpfrutu, limonki oraz wrzucamy wiórki kokosowe.

4. Wlewamy miód, wszystkie składniki dokładnie blendujemy.

5. Lemoniadę przelewamy do naczyń. Dekorujemy kawałkami owoców oraz posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :)

 Lemoniada z Wodą Kokosową

Lemoniada z Wodą Kokosową

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;