Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Nasiona Chia w Mleczku Kokosowym z Pianką Mango

SKŁADNIKI :

300 ml mleczka kokosowego

100 ml mleka

1 łyżeczka miodu lub cukru brzozowego

3 łyżki nasion chia

0,5 laski wanilii

1 puszka owoców mango (425g)

250 ml śmietanki 30% do deserów

2 łyżeczki żelatyny namoczonej w 20 ml wody

1 łyżeczka przesianego cukru pudru


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Nasiona Chia z mleczkiem kokosowym:
1. Mleczko kokosowe oraz mleko wlewamy do pojemnika dodajemy miód lub cukier brzozowy, laskę wanilii (wydrążoną tępa stroną noża) oraz nasiona Chia. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

2.
Tak przygotowane mleczko kokosowe z nasionami Chia wstawiamy do lodówki co jakiś czas mieszając, żeby nie powstał glut.

3.
Nasiona Chia najlepiej pozostawić na cała noc, aby wchłonęły mleczko i powstał pudding.

Pianka z mango:

1. Śmietankę mocno schłodzoną ubijamy z przesianym cukrem pudrem na sztywną pianę.

2.
Owoce mango blendujemy na jednolitą masę.

3.
Namoczoną żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy schłodzoną.

4.
Do wcześniej ubitej śmietanki dodajemy zblendowane mango, delikatnie mieszając oraz wcześniej namoczoną żelatynę. Wszystkie składnik delikatnie mieszamy.

5.
Pudding oraz piankę układamy warstwami. Smacznego ! :).


Nasiona Chia w Mleczku Kokosowym z Pianką Mango

Nasiona Chia w Mleczku Kokosowym z Pianką Mango

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;