Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Pad Thai z Kurczakiem

SKŁADNIKI:

1 pierś z kurczaka

1 opakowanie makaron ryżowy

2 łyżki pasty tamaryndowca

2 szalotki

1 papryczka chili

2-3 ząbki czosnku

garść orzechów

3 łyżki sosu sojowego

2 łyżki sosu rybnego

cukier palmowy

1 łyżka soku z limonki

szczypiorek

kolendra

2 jajka

płatki chili


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Pierś kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Następnie przyprawiamy sosem rybnym, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Odkładamy na 15 minut.

2. Przygotowanie sosu. W miseczce mieszamy pastę tamaryndowca, płatki chili, sok z cytryny, sos sojowy, cukier palmowy – dokładnie mieszamy.

3. Rozgrzewamy patelnie wok, wlewamy olej i wrzucamy kurczaka. Następnie dodajemy  pokrojoną cebulę szalotkę, papryczki chili oraz czosnek. Smażymy chwilę.

4. Przygotowany wcześniej sos wlewamy do kurczaka. Namoczony makaron ryżowy odcedzamy i dodajemy do kurczaka.

5. Na boku woka wbijamy 2 jajka, gdy się zetną dokładnie mieszamy zresztą składników.

6. Dodajemy garść lekko uprażonych orzechów, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony szczypiorek i kolendrę. Smacznego! :)

Przepis Video :


Pad Thai z Kurczakiem

Pad Thai z Kurczakiem
 

Komentarze   

 
0 #2 lilla 2017-06-16 10:18
:P Własnie gotuję ,już pysznie pachnie .uwielbiam to danie.
 
 
-2 #1 Seba 2014-12-01 12:02
Takie pytanie. Ile tego cukru palmowego bo w przepisie nie jest wyszczególnione . Mam taki w krążkach.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;