Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Paluszki Krabowe Na Kwaśno

SKŁADNIKI :

paczka paluszków krabowych (250g), krojonych na kawałki

2 łyżki oleju arachidowego

1 łyżka pasty tamaryndowej

4 łyżki mirin

4 ząbki czosnku, posiekane

cebula dymka, posiekana

półtorej łyżki sosu rybnego

pół łyżeczki białego pieprzu

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
W patelni wok rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy czosnek i białe części cebuli dymki. Smażymy kilka sekund.

2. Następnie do patelni wkładamy paluszki krabowe i smażymy 2-3 minuty na dużym ogniu.

3. Po czym dodajemy pastę tamaryndową wymieszaną z mirinem i sosem rybnym.

4. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie według uznania, solą (sos rybny jest słony).

5. Podgrzewamy około 2 minut. Na koniec dodajemy zielone części dymki.

6. Gotowe danie podajemy z ryżem (jaśminowym). Smacznego! :)

Paluszki Krabowe Na Kwaśno

Paluszki Krabowe na Kwaśno
Przepis z bloga: Podróże Kulinarne

Komentarze   

 
0 #1 trap77 2017-06-16 10:32
8) :-) Bardzo ciekawy przepis ,mi bardzo smakował.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl