Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Pikantne Tofu z Warzywami

SKŁADNIKI:

0,5 kostki tofu

100g makaronu chow mein

1 marchewka pokrojona w piórka

0,5 czerwonej papryki pokrojonej w piórka

0,5 zielonej papryki pokrojonej w piórka

0,5 żółtej papryki pokrojonej w piórka

0,5 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka

parę różyczek brokułu

10 małych pieczarek

garść kiełków

3cm drobno pokrojonego imbiru

1 ząbek czosnku drobno posiekany

2 łyżeczki sosu sambal

4 łyżki sosu ostrygowego

1 łyżka sosu sojowego

3 łyżki oleju ryżowego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego. Następnie dodajemy tofu pokrojone w kostkę i smażymy na złoty kolor, później dodamy do potrawy.

2. Ponownie na patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy około 5 minut na złoty kolor.

3. Dodajemy cebulę, czosnek oraz imbir, smażymy 1 minutę.

4. Następnie wrzucamy marchewkę oraz papryki, całość smażymy 2 minuty.

5. Dodajemy różyczki brokułu, smażymy kilka minut.

6. Po usmażeniu warzyw dodajemy sosy, wszystkie składniki mieszamy. Wrzucamy tofu i bardzo delikatnie łączymy z warzywami, żeby się nie rozpadło.

7. Makaron zalewamy gorąca wodą i odstawiamy na około 5 minut.

8. Na talerzu wykładamy makaron, a na górę układamy wcześniej przygotowane warzywa z tofu. Smacznego! :)

 Pikantne Tofu z Warzywami

Pikantne Tofu z Warzywami

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl