Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Popcorn Chicken w Panko

SKŁADNIKI:

1 pierś z kurczaka

1 jajko

100g maki pszennej

200g panierki panko

1 łyżka sosu chili sriracha

1 łyżka sosu teriyaki

1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej

50ml mleka

olej do smażenia

słodki sos chili do kurczaka

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę 2cm na 2cm. Marynujemy ją w 1 łyżce sosu chilli, 1 łyżce sosu teriyaki, 1 łyżeczce mielonej trawy cytrynowej, po czym odstawiamy na godzinę na bok.


2. Do 3 różnych miseczek dajemy: 1. mąkę pszenną 2. jajko oraz 50ml mleka 3. panierkę panko.

3. Kawałki kurczaka obtaczamy najpierw w mące pszennej. Następnie w jajku oraz mleku, a na końcu w panierce panko.

4. Opanierowanego kurczaka smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Polewamy słodkim sosem chili i jest gotowy do podania wraz z frytkami lub ryżem. Smacznego:)

Przepis Video :


Popcorn Chicken w Panko

Popcorn Chicken w Panko

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;