Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Przepis Na Sos Satay

SKŁADNIKI:

120g orzechów ziemnych (niesolonych)

150ml mleka kokosowego

50ml wody

1 szalotka

2 ząbki czosnku

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka cukru palmowego

1 łodyga trawy cytrynowej

2 listki limonki kaffiru

1 łyżka oleju kokosowego

pół papryczki chili w zalewie


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Na rozgrzanej patelni wok prażymy orzechy ziemne, aż będą zarumienione. Orzechy przekładamy do naczynia i blendujemy.

2. Na rozgrzanym oleju kokosowym smażymy cebulę, czosnek oraz cukier palmowy. Całość przekładamy do pojemnika z orzechami i ponownie blendujemy.

3. Powstałą masę podsmażamy na rozgrzanej patelni około 5 minut.

4. Następnie dodajemy wodę, liście limonki kaffiru, łodygę trawy cytrynowej, sos sojowy, papryczkę chili oraz mleko kokosowe. Całość gotujemy około 10 minut.

Przepis Na Sos Satay

Przepis Na Sos Satay

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl