Przepisy Kuchni Tajskiej

Czy Wiesz Że Kuchnia Tajska...

to kuchnia, która posiada najostrzejsze potrawy świata. Papryka to jeden z głównych składników kuchni tajskiej, została przywieziona do Tajlandii przez Portugalczyków. Tajowie twierdzą, że to właśnie tajska papryka chilli jest najostrzejszą na świecie. Kuchnia tajska zaskakuje nas pod względem smakowym oraz wizualnym. Potrawy kuchni tajskiej przygotowywane są z mało popularnych w krajach europejskich składników. To w jaki sposób są łączone poszczególne produkty zaskakuje nawet największych smakoszy. Przykładem jest deser z bananów, mleka kokosowego, cukru oraz uwaga, soli. Ciekawą informacją jest to, iż Tajlandia jest czołowym eksporterem owoców kokosowych na świecie. Kokos wykorzystywany jest głównie do produkcji mleka kokosowego oraz oleju kokosowego. Te produkty używane są w wielu przepisach kuchni tajskiej. Największy wpływ na kuchnię tajską miała kuchnia chińska oraz indyjska. Interesujący jest fakt, iż w Tajlandii jada się widelcem oraz nożem, a nie pałeczkami, jak w innych azjatyckich krajach.

Produkty Kuchni Tajskiej

Copyright © 2014. All Rights Reserved.