Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Pudding z Tapioki i Mango

SKŁADNIKI:

800 ml mleka kokosowego

1/3 szklanki drobnej tapioki perełek

¼ szklanki cukru trzcinowego

szczypta soli

1 puszka mango w zalewie

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Tapiokę w pierwszej kolejności zlewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na godzinę. Następie dodajemy do niej cukier oraz szczyptę soli i gotujemy na małym ogniu około 15 minut (tak by perełki stały się miękkie i przezroczyste.

2. Mango odcedzić z zalewy, zmiksować blenderem, a następnie przetrzeć przez sitko kuchenne.

3. Ugotowaną tapiokę przelać do pucharków, zostawić na kilka minut do ostygnięcia a następnie wyłożyć na nie przygotowane mango. Przygotowany deser odstawiamy do wystygnięcia a później wkładamy do schłodzenia do lodówki.

 Pudding z Tapioki i Mango

Tajska Zupa Ramen

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl