Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Pulpety z Warzywami i Makaronem Udon

SKŁADNIKI:

200g mięsa wołowego

1/2 papryki

1/2 marchewki

1/2 cebuli

1 pieczarka

1 łodyga selera naciowego

1 ząbek czosnku

1 ząbek imbiru

200ml bulionu warzywnego

3 łyzki ciemnego sosu sojowego

4 łyżki sosu ostrygowego

1 łyżka sosu rybnego

2-3 łyżki marynaty barbecue

1 łyżka sosu chili sriracha

2 łyżki skrobii ziemniaczanej

200g paczka makaronu udon

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Mięso mieszamy z marynatą barbecue i formujemy małe pulpeciki. Smażymy je i odstawiamy na bok.

2.
Na woka dajemy łyżeczkę oleju, na którym smażymy czosnek z imbirem. Około 20 sekund. Dodajemy warzywa pokrojone w kostke i smażymy około 5 minut.

3.
Zalewamy wszytko bulionem warzywnym i dodajemy 3 łyżki ciemnego sosu sojowego, 4 łyżki sosu ostrygowego, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżka sosu chilli. Dusimy wszystko 5 minut, po czym dodajemy makaron udon i pulpety. Jeszcze 2 minuty dusimy i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną. Smacznego :)

Przepis Video :


Pulpety z Warzywami i Makaronem Udon

Pulpety z Warzywami i Makaronem Udon

Komentarze   

 
0 #1 ring33 2017-06-16 06:35
Pulpety z makaronem ,wspaniale to smakuje polecam to danie .
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;