SKŁADNIKI:
200g mięsa wołowego
1/2 papryki
1/2 marchewki
1/2 cebuli
1 pieczarka
1 łodyga selera naciowego
1 ząbek czosnku
1 ząbek imbiru
200ml bulionu warzywnego
3 łyzki ciemnego sosu sojowego
4 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka sosu rybnego
2-3 łyżki marynaty barbecue
1 łyżka sosu chili sriracha
2 łyżki skrobii ziemniaczanej
200g paczka makaronu udon
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso mieszamy z marynatą barbecue i formujemy małe pulpeciki. Smażymy je i odstawiamy na bok.
2. Na woka dajemy łyżeczkę oleju, na którym smażymy czosnek z imbirem. Około 20 sekund. Dodajemy warzywa pokrojone w kostke i smażymy około 5 minut.
3. Zalewamy wszytko bulionem warzywnym i dodajemy 3 łyżki ciemnego sosu sojowego, 4 łyżki sosu ostrygowego, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżka sosu chilli. Dusimy wszystko 5 minut, po czym dodajemy makaron udon i pulpety. Jeszcze 2 minuty dusimy i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną. Smacznego :)
Przepis Video :
Pulpety z Warzywami i Makaronem Udon
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.