SKŁADNIKI :
2 łyżki sosu ostrygowego
2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
2 łyżki oleju roślinnego
30g kapusty pekińskiej
30g groszku cukrowego w strączkach
30g marchewki, pokrojonej w plasterki
30g mini kolb kukurydzy, przekrojonych na połówki
3-4 ząbki czosnku, pokrojone
50 g wieprzowiny, pokrojonej w plasterki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. W woku lub na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Na rozgrzany olej wrzucamy 50 gram wieprzowiny, pokrojonej w plasterki. Wieprzowinę smażymy obracając.
2. Do prawie usmażonej wieprzowiny dodaje wcześniej przygotowane ząbki czosnku, chwilę mieszamy, aż wydobędzie się aromat z czosnku.
3. Następnie do wieprzowiny z czosnkiem dodajemy resztę przygotowanych warzyw, czyli marchewkę, kapustę, groszek oraz mini kolby kukurydzy. Całość smażymy mieszając.
4. Po chwili smażenia do patelni wok wlewamy 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego oraz 2 łyżki sosu ostrygowego. Możemy również podlać całość bulionem drobiowym. Po wymieszaniu się wszystkich składników smażona wieprzowina z warzywami jest gotowa do podania. Wspaniale smakuje wraz z ryżem jaśminowym. Smacznego :)
Przepis Video :
Smażona Wieprzowina z Warzywami
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.