Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Smażona Wieprzowina z Warzywami

SKŁADNIKI :

2 łyżki sosu ostrygowego

2 łyżeczki jasnego sosu sojowego

2 łyżki oleju roślinnego

30g kapusty pekińskiej

30g groszku cukrowego w strączkach

30g marchewki, pokrojonej w plasterki

30g mini kolb kukurydzy, przekrojonych na połówki

3-4 ząbki czosnku, pokrojone

50 g wieprzowiny, pokrojonej w plasterki

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W
woku lub na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Na rozgrzany olej wrzucamy 50 gram wieprzowiny, pokrojonej w plasterki. Wieprzowinę smażymy obracając.

2.
Do prawie usmażonej wieprzowiny dodaje wcześniej przygotowane ząbki czosnku, chwilę mieszamy, aż wydobędzie się aromat z czosnku.

3.
Następnie do wieprzowiny z czosnkiem dodajemy resztę przygotowanych warzyw, czyli marchewkę, kapustę, groszek oraz mini kolby kukurydzy. Całość smażymy mieszając.

4.
Po chwili smażenia do patelni wok wlewamy 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego oraz 2 łyżki sosu ostrygowego. Możemy również podlać całość bulionem drobiowym. Po wymieszaniu się wszystkich składników smażona wieprzowina z warzywami jest gotowa do podania. Wspaniale smakuje wraz z ryżem jaśminowym. Smacznego :)


Przepis Video :


Smażona Wieprzowina z Warzywami

Smażona Wieprzowina Z Warzywami

Komentarze   

 
0 #1 krzysztof 2014-04-05 07:11
:lol:
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl