SKŁADNIKI :
1 źdźbło trawy cytrynowej drobno posiekanej (tylko biała część),
1 łyżka sosu rybnego,
1 łyżka sosu sojowego,
15 listków pieprzowca la lot, grubo posiekanych,
2 łyżki oleju roślinnego,
40 dag rostbefu, cienko pokrojonego,
2 papryczki chilli, drobno posiekane,
1 papryczka chilli, drobno posiekana do przyprawienia,
2 łyżeczki cukru,
2 ząbki czosnku, drobno posiekane,
2 gałązki kolendry, do ozdoby,
ryż jaśminowy,
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Rozgrzewamy wok, dodajemy olej i smażymy trawę cytrynową, do momentu intensywnego zapachu.
2. Dodajemy czosnek,chili i rostbef. Smażymy na mocnym ogniu ciągle mieszając przez około 4-5 minut.
3. Dodajemy cukier, sos rybny i sos sojowy. Mieszamy dokładnie.
4. Następnie dodajemy listki pieprzowca i smażymy mieszając około 2 minuty.
5. Gotowe danie posypujemy kolendrą i chili. Serwujemy z ryżem jaśminowym. Smacznego :)
Smażona Wołowina z Trawą Cytrynową
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.