Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Smażona Wołowina z Trawą Cytrynową

SKŁADNIKI :

1 źdźbło trawy cytrynowej drobno posiekanej (tylko biała część),

1 łyżka sosu rybnego,

1 łyżka sosu sojowego,

15 listków pieprzowca la lot, grubo posiekanych,

2 łyżki oleju roślinnego,

40 dag rostbefu, cienko pokrojonego,

2 papryczki chilli, drobno posiekane,

papryczka chilli, drobno posiekana do przyprawienia,

2 łyżeczki cukru,

2 ząbki czosnku, drobno posiekane,

2 gałązki kolendry, do ozdoby,

ryż jaśminowy,

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Rozgrzewamy wok, dodajemy olej i smażymy trawę cytrynową, do momentu intensywnego zapachu.

2. Dodajemy czosnek,chili i rostbef. Smażymy na mocnym ogniu ciągle mieszając przez około 4-5 minut.

3. Dodajemy cukier, sos rybny i sos sojowy. Mieszamy dokładnie.

4. Następnie dodajemy listki pieprzowca i smażymy mieszając około 2 minuty.

5. Gotowe danie posypujemy kolendrą i chili. Serwujemy z ryżem jaśminowym. Smacznego :)

Smażona Wołowina z Trawą Cytrynową

Smażona Wołowina z Trawą Cytrynową

Komentarze   

 
0 #3 parys 2017-06-16 10:49
:-| Super,ta strona zawiera wiele cennych informacji.
 
 
0 #2 Guest 2013-09-02 14:46
Trawa cytrynowa mielona jest również dobra, bo daje podobny aromat i smak jak świeża trawa.
 
 
0 #1 Guest 2013-09-02 13:18
trawe mam ale zmielona hmm nigdy ze swieza a spobuje :) uwielbiam sos rybny i ostrygowy.nadaj a taki fajny smak miesu.Bardzo fajne :)probac bede
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;